Sep 1 2008

Contextual links – synspunkter?

Postet kl.: 14:42 - med følgende tema: blogging,IT

 

Jeg la nettopp inn Amazons contextual links-sak – det denne gjør er å crawle domenet, og legge inn linker automatisk der den finner ord som passer til produkter på Amazons websider – det være bøker, CDer, DVDer e.l.

Det ser ut til å fungere fint, og jeg har valgt å benytte meg av min vanlige “sponset link”-farge på linkene som linker til Amazon (og selvsagt andre steder der jeg evt. vil tjene noen kroner om man handler etter å ha trykket på linkene).

Mitt spørsmål blir da – er dette for drøyt? Er det irriterende? Man får en liten flash-popup når man holder muspekeren over disse linkene, så de er enkle å skille fra andre linker. Innimellom dukker det opp linker til ting på steder som er litt obskurt, eller direkte på jordet, men det er nå engang noe man må leve med når det gjelder slike automatiserte tjenester.

Dersom man bruker Firefox, så kan man benytte AdBlock Plus – da vises ingen av reklamene her på siden.

Men, folkens – irriterende? Få det vekk? Ok? Bryr meg ikke? Innspill er alltid greit.

EDIT: og da var det fjernet igjen. Ikke at det virket plagsomt på noen måte, men det gjorde dessverre at themet jeg benytter ikke fungerte slik det skulle, og jeg fant ikke noen løsning på det – problemet lå nok i javascript-koden, og den hadde jeg ingen kontroll over.

Tags: , , , , , ,

4 kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


4 kommentarer hittil

 1. Gunnar Andreassen September 1st, 2008 15:01

  Helt ok.

 2. John September 1st, 2008 23:00

  Nå har jeg ikke sett så veldig hardt etter, men jeg finner ingen slike linker? ^_^

  Johns siste ytring: It must be the shoes

 3. Lin September 1st, 2008 23:05

  Jeg synes også at det er helt ok. :)

 4. PoPSiCLe September 1st, 2008 23:08

  De dukker nok opp – dersom man blar tilbake i arkivet, eller f.eks. bruker underholdning-kategorien, så vil det dukke opp en del flere slike linker.

  Husk at javascriptet som kjører kun velger ut ting den kjenner igjen, det gjør at den ikke treffer så altfor mye på en norsk blog.

  Det virker generelt ikke som om dette er noe problem, så jeg tror jeg lar den stå, så får vi se om det får noen effekt, eller om flere finner det irriterende etter hvert :)

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins