May 16 2008

E-postadressen forsvinner…

Postet kl.: 03:11 - med følgende tema: IT,nyhetsbilde

 

… ved bytte av bredbåndsleverandør, slår VG opp under sin “Data og nett” parole. Jeg lurer litt på hva nyhetsverdien skulle være? Dette er da ikke noe nytt? Slik har det da vært siden “tidenes morgen” da man satt med analog eller i beste fall ISDN-linje – uansett hvilken leverandør man hadde valgt å binde seg til.

De sammenligner i artikkelen også med mobiloperatører, der det ikke tidligere var mulig å ta med seg mobilnummeret.

Velvel… det er kanskje litt andre hensyn som må tas for å ta med seg en epostadresse, kontra et mobilnummer, ja…

Jeg skjønner egentlig heller ikke helt hva problemet er – dersom folk faktisk er så “dumme” at de benytter seg av låste tjenester, fremfor enten selv å hoste en webside med epostadresser et sted, eller for den del benytte seg av gratistjenester som Gmail eller Hotmail, eller lignende tjenester, så må da det være deres problem? Jeg har heller aldri vært borti en leverandør som ikke lar kundene beholde sin epostadresse ganske lenge, mellom 3 måneder og et halvt år etter oppsigelse – det skulle være mer enn god nok tid til å gjøre alle oppmerksom på at det nå må benyttes en annen adresse.

Jeg ville likt artikkelen til VG langt bedre om de hadde påpekt manglende ved å benytte medfølgende epostadresser, og heller opplyst folk om alternativene, f.eks. Gmail, som er en glimrende tjeneste, og som tilbyr de fleste forskjellige muligheter (Webbasert epost, POP- og IMAP-servere) for lesing av epost. Uansett hvilken leverandør man har.

Tags: , , , ,

2 kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


2 kommentarer hittil

  1. Shamini May 16th, 2008 16:01

    Jeg var akkurat så intelligent at jeg mailet Telenor ang. akkurat dette, da jeg etter.. ca. 12 år skulle bytte leverandør fra Telenor til Monet (lenge leve eneste bredbåndsleverandør i Ytre Slogvær). And guess what? De lot meg beholde mailen jeg hadde hatt siden tidenes morgen, uten tillegg i prisen.

  2. PoPSiCLe May 16th, 2008 17:33

    Mhm. Det går fint an, men det er ikke noe de annonserer med – og det er fremdeles ikke å “ta med seg” adressen, de bare lar være å fjerne den fra sine systemer. Slik jeg forstod selve oppslaget, så gikk det mer på at man skulle få beholde sin gamle adresse når man også byttet leverandør, og at den nye leverandøren skulle ta over ansvaret for at denne fungerte som den var ment til. Det blir litt verre…

    Men jada – også NextGenTel og andre av de store leverandørene har mulighet til å la deg beholde “din” epostadresse også når du bytter leverandør – det er bare at det medfører en merkostnad som man ikke får dekket inn, siden personen som har adressen ikke lenger er kunde hos deg. Men fullt mulig, helt klart.

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins