May 20 2008

Ferris Bueller, anyone?

Postet kl.: 10:27 - med følgende tema: IT,observasjoner,underholdning

 

Ferris Bueller\'s Day Off - DVD CoverVG melder om at en elev på Ullern videregående skole mest sannsynlig har “hacket” (nei, han har fått tak i et passord fra en uforsiktig lærer) seg inn på Fronter, systemet som ligger i bunn for intranettet til over 150 skoler i Oslo.

Eleven har så endret på fraværsstatistikken sin. Min første tanke da jeg leste dette var “Noen har sett litt for mye på Ferris Bueller’s Day Off“.

Skolen har selvsagt gått ut og bedt alle lærerne skifte passord, og forhåpentligvis også bedt dem lære seg skikk og bruk når det gjelder sikkerhet.

Jeg kan selvsagt skjønne at skolen vil straffe eleven som evt. er skyldig her (og eleven har muligens gjort noe dumt ved å bare endre sin egen fraværsstatistikk – jeg ville fjernet alt fravær for alle elever – umulig å rette opp 100%, om de ikke har backup (jeg tviler) og umulig å spore til hvem som har gjort det), men samtidig mener jeg skolen burde være takknemlig for at de har blitt gjort oppmerksom på problemet.

Tags: , , , ,

Ingen kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins