Oct 15 2008

Filmanmeldelse: Silent Running

Postet kl.: 14:40 - med følgende tema: underholdning

 

Sondre fra Webmagasinet.net ville at jeg skulle poste flere filmanmeldelser (i en respons til “Uinspirert blogger” innlegget), så her kommer i hvert fall en liten filmopplevelse:

Jeg har da sett “Silent Running” i dag. Dette er en klassiker, og vel noe som nærmest kan karakteriseres som kultfilm, i samme stil som 2001: A Space Odyssey o.l. filmer.

Filmen er fra 1972, men har likevel temmelig gode effekter (tenk Star Wars), særlig med tanke på at budsjettet for denne filmen var på under en million dollar.

Filmen har en ung Bruce Dern i hovedrollen, en noe uvant rolle for mannen vi er så vant med spiller though guy eller i westernfilmer, som regel med barten klistret på, sammen med dronene/robotene Huey, Dewey og Louie. Dette er en eksistensiell film, med lite dialog, mye mimikk og handling for å forklare følelser og oppførsel. Den er til tider noe manisk i stilen, for å forsterke inntrykket man får av å være helt alene i det uendelige universet.

Dette er ikke en film for alle, for all del, den er for spesiell til det, men dersom man har en viss interesse for film, og liker å se noe litt utenom det vanlige, så anbefales det å se denne filmen.

Filmen kan f.eks. kjøpes hos CDON eller hos Amazon

Tags: , , , , ,

2 kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


2 kommentarer hittil

  1. Sondre October 15th, 2008 16:36

    Takker for linklove!

    Har faktisk aldri hørt om Silent Running før, så får vel sjekke det ut snart :)

  2. PoPSiCLe October 15th, 2008 18:31

    Det burde du, ja :)

    Kanskje mer for kuriositetens del, men filmen står fremdeles godt på egne ben som en lavbudsjettklassiker, i hvert fall i min bok.

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins