Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::DetermineAllEvaldPosts() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 496

Jun 6 2008

Føljetong: KrF uttaler seg om ting de ikke har peiling på, del 1

Postet kl.: 20:46 - med følgende tema: blogging,nyhetsbilde,underholdning

 
Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::EvalContent() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 213

Oddvar SkaiaaOddvar Skaiaa, fylkesvaraordfører i Aust-Agder, og (selvsagt) medlem av KrF, uttaler seg i et leserinnlegg i Agderposten om Age of Conan, og hvilket “makkverk” dette er.

For å ta noen sitater fra intervjuet med ham i etterkant:

Det forundrer meg at anmeldere, TV og aviser kan uttale seg om dette som en stor og positiv kulturbegivenhet. Jeg vil kalle det et makkverk som river i stykker vår kultur.

På spørsmål om han tror folk tar skade av spillet:

Det tror jeg faktisk, for du blir påvirket av det du sitter med i timevis. Du fyller deg selv med inntrykk og en måte å tenke og reagere på, som noen mennesker lett vil overføre til virkeligheten. Snart går det jo ikke en dag uten at vi leser om drap i vårt eget land.

Etter å ha innrømmet å ha omtrent null kunnskap om dataspill, så uttaler han følgende om vold i spill kontra vold på film:

Filmer ville aldri vist noe i nærheten av dette som vises i «Age of Conan». Når det vises mord eller noe slikt i en film, er hovedinnholdet i filmen som regel oppklaringen. I dataspillet er det et annet, negativt og råere fokus.

Vel, det er jo tydelig at han ikke har peiling på spill, og det er jo også tydelig at han ikke har vært på kino siden lydfilm var det store nye! For å ta en kjapp oppramsing av noen voldelige filmer uten noe fokus på oppklaring av evt. mord: Sin City, Rambo, Kill Bill 1 & 2, Grindhouse (Planet Terror & Death Proof), Saw-serien, Hostel 1 & 2. Dette var en veldig kort liste, men likevel ganske representativ for hypervold i filmer.
Age of Conan
Uttalelsene fra Oddvar Skaiaa faller egentlig på sin egen urimelighet. Hvor ofte hører man om gamere som dreper folk i den virkelige verden? Det var ment som et retorisk spørsmål, folkens. De få gangene det blir påpekt, så er det media som slår opp en eller annen drapssak, gjerne en tulling på en highschool eller college i USA som har plaffet ned noen – da er det straks “påvirket av dataspill”, “hørte på satanmusikk”, “hadde emosjonelle problemer” (les: var gother/emo).

Det har aldri blitt bevist at voldelige dataspill påvirker virkelighetsoppfattelsen og gjør mennesker mer voldelige. Det er en poopulær teori, som vel egentli nekter å dø ut, men igjen, det er neppe noe som kan sies å være bevist. KrF er kjent for å uttale seg sterkt om ting de har liten eller ingen forståelse for, og i denne sammenheng er det vel kanskje bare lettere å le det vekk, enn å ta Skaiaa seriøst. Det gir bare kredibilitet til disse dommedagsprofetene.

Sponsede linker

Dersom du skulle ønske å kjøpe Age of Conan, eller noen av filmene som har blitt omtalt her, så kan du gjøre det enten på CDON eller hos Bokkilden. Du kan til og med leie filmene hos Brafilm.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer Fatal error: Call to undefined function the_flattr_permalink() in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-content/themes/justfiery/single.php on line 30