Nov 29 2008

Generasjon telefax – dansker, idioti, og lite forståelse

Postet kl.: 14:19 - med følgende tema: blogging,IT,nyhetsbilde,observasjoner,teknologi

 

Jepp. Jeg kom først over denne saken hos Hjorthen. Jeg snek meg deretter videre til Twingly-siden Hjorthen har linket til, samt til en artikkel som ligger som pingback. Derfra var veien videre litt frustrerende, og litt underholdende. “Generasjon Telefax” i overskriften er stjålet fra det siste innlegget – skrevet av Steven Snedker til mailinglisten til DONA.

Jada. Jeg både dyplinker og siterer. Dette er visst ikke lov, om man skal sette dansk fortolkning av copyright, samt “lojale” og “illjoale” linker (jeg fant egentlig ikke noen gode norske ord for dette…).

Og, som det spørres om i artikkelen over, “Hva er en illojal link? En link er vel en link?”

Jeg må stille meg bak de som mener dette er fullstendig idiotisk, og viser fullstendig mangel på kunnskap om hvordan nettet fungerer. Det er en veldig god artikkel på Global Voices Online (på engelsk) som tar for seg dette.

Og ja – vi må jo nevne Google News, som da er en av hovedårsakene til at danske media nå velger å opptre som om kalenderen ennå viste 1994, og Internet bare vare en gimmick, som man ikke trenger å ta seriøst.

Google News direktelinker jo (naturlig nok) til innhold på hundrevis, om ikke tusenvis av nyhetssider rundt om på nettet, og gir en mulighet for brukeren å tilpasse nyhetsportalen nøyaktig slik en vil ha den, med de media og områder som interesserer på forsiden – det er også mulig å definere land etc. Akkurat en slik tjeneste brukerne vil ha, særlig om man er avhengig av å ha god oversikt over nyhetsbildet. Som flere påpeker, mange av Danmarks journalister bruker Google News selv – men vil altså ikke at Google News skal linke direkte til innhold på deres egne sider.

Jeg skjønner godt Peter Svarres frustrasjon: AAAARRRRGH!

Og med det rister vi på hodet, og fortsetter med å småflire over “Generasjon telefax” litt til…

Tags: , , , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins