Aug 12 2008

Hellboy II – The Golden Army

Postet kl.: 10:22 - med følgende tema: underholdning

 

Gårsdagen ble altså delvis tilbrakt på en forhåndsvisning av Hellboy II – The Golden Army – en (for meg) etterlengtet oppfølger, som jeg hadde relativt store forventninger til. Spørsmålet blir altså – levde den opp til forventningene?

Hellboy II - The Golden ArmyHellboy II - The Golden ArmyFilmen er stilsikker, og har den samme rollebesetningen som 1eren, noe som i (nesten) alltid er et pluss. Hellboy, Abe, Liz og en nyintrodusert karakter er alle en del av Bureau for Paranormal Research and Defense, som har som sin oppgave å redde verden fra overnaturlige og mytologiske vesen. Premisset er satt, og man vet hva man får fra første øyeblikk, særlig om man har sett den første filmen.

Organisasjonen er en smule endret fra første film, og det virker som en langt større operasjon denne gangen – noe jeg ikke helt vet om jeg likte. Innsiden av hovedkvarteret hadde denne gangen mer til felles med Men in Black-hovedkvarteret enn et avsondret hemmelig bosted for de utenom det vanlige.

Vel, vel, man tilbringer ikke så mye tid der at det er noe problem, men det trekker litt ned.

Fienden i denne filmen er altså eventyrlige skapninger, og det hele er godt gjennomført – dog, jeg ble litt skuffet. Etter traileren hadde jeg forventet en helt annen film, egentlig, og jeg kjente at jeg til tider ble sittende og tenke “hvorfor har de gjort det sånn?”.

Likevel, underholdningsverdien er stor, det er et par uforglemmelige scener, og det virker som om både regissøren og skuespillerne tør å leke.

Effekter og “creaturedesign” er gjennomført, og selv om enkelte scener nok kunne vært bedre, og CGIen helt tar overhånd, så virker det troverdig gjennom det meste av filmen. Jeg liker godt fantasy og sci-fi-filmer, og Hellboy II var ikke en dårlig film, men den var heller ikke en film jeg kommer til å se mange ganger, da den rett og slett var litt for pregløs.

Dersom du liker stilen, og har lyst til å se Hellboy igjen, etter 1eren, så anbefales det å ta en titt – men for all del, dette er en film man kan vente med kommer på DVD, selv om enkelte av scenene gjør seg best på stor skjerm med godt lydanlegg.

Edit: Det har kommet enkelte anmeldelser av filmen. Simen Gonsholt i Dagbladet og Morten Ståle Nilsen i VG har gitt den 3. Gonsholt i en noe rotete anmeldelse som egentlig totalt mangler fokus, og som med enkelte uttalelser gjør det vanskelig å tro at han faktisk har sett filmen, og Nilsen i en noe misforstått kvasi-kulturalisme.

De har for øvrig et artig lite spill på websiden: “Whack-a-Troll” – og jeg har for lite å gjøre…

 

Tags: , , , , , , ,

1 kommentar Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


1 kommentar hittil

  1. Hellboy 2: The Golden Army August 14th, 2008 08:43

    […] av skådisene er helt okei, noen vil nok savne Niles Crane som stemmen til Abe Sapien. Les også junkfoodjunkies meninger. Stikkordet hans er pregløst, slik jeg tolker det, og det må jeg si meg enig […]

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins