Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::DetermineAllEvaldPosts() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 496

Sep 3 2008

Innvandring, løgn, statistikk og bloggere

Postet kl.: 04:20 - med følgende tema: observasjoner

 
Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::EvalContent() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 213

Hjorthen har et innlegg som svar på dette innlegget fra Tankekorset.

Kort oppsummert så er Tankekorsets post et innlegg om hvor ille det står til med innvandringspolitikken i Norge, og h*n har da basert dette på en rekke utdrag av statistikker, i hovedsak fra SSB. Det h*n trekker frem er i hovedsak hvor mye kriminalitet og bruk av trygd innvandrere i Norge står for.

Hjorthen derimot har tilbakevist og kommentert alle punktene til Tankekorset i sitt innlegg.

Jeg la inn en kommentar hos Hjorthen, som jeg velger å kopiere inn her:

Jeg er da en av de ikke-sosialistiske, ikke-kommunistiske bloggerne. En av de som gjerne går inn for strengere innvandringskontroll til Norge. En av de som mener at vi så klart må ta inn vår kvote, som vi har forpliktet oss til gjennom internasjonale avtaler, av de som er på flukt og søker asyl, men som burde ha en strengere kontroll på de som IKKE er asylsøkere – man må kunne stille krav til de som skal bosette seg i et nytt land, og det første kravet må være at de kan forsørge seg selv og sin familie (om nødvendig).

Jada, jeg vet at det finnes en rekke etniske nordmenn som ikke kan forsørge hverken seg selv eller sin familie – det betyr ikke at vi skal tillate enda flere mennesker er i landet som ikke yter noe igjen til samfunnet.

Jeg er litt av den oppfatning at vi burde innføre green-cards her til lands også.

Men, samtidig så må det sies at UD og andre som har ansvar for kontroll og integrering av innvandrere og andre ikke alltid har logikk som sin sterkeste evne – som f.eks. når de kaster ut folk fra Norge som gjør sitt for samfunnet, som har jobb, gjerne er i forhold til norske statsborgere (som regel da bare en, men likevel) etc. Og samtidig lar folk som har alvorlige psykiske problemer etter forfølgelse og tortur i hjemlandet gå for lut og kaldt vann på asylmottak.

Jeg er på mange måter motstander av den norske innvandringspolitikken, og mener den kunne hatt godt av en revurdering og gjerne også innstramming på enkelte områder – samtidig skulle jeg ønske at det ble innført en verdisetting på enkeltindivider – altså, hvor mye kan de forventes å bidra med, faller de innenfor eller utenfor vår tilmålte kvote, etc.

Ja, jeg er kynisk, og nei, jeg bryr meg ikke om at man da setter en økonomisk verdi på et menneskeliv – selvsagt har et menneskeliv økonomisk verdi, eller kostnad, alt ettersom. Jeg mener at innvandrere bør bidra til det norske samfunnet som best de kan, og også at evt. kulturforskjeller som gjør at integrering ikke går så bra som det burde, bør legges igjen – kommer man til et nytt land for å skape seg en ny fremtid, så må man innse at man muligens må legge fra seg tradisjoner, fordommer og kulturen hjemmefra. Selvsagt er det ikke gjort på et minutt eller to – dette er noe som tar lang tid, men det forutsetter at også innvandrerne er åpen for andre kulturer, og løsninger.

Du trekker frem dette med tegningene av Muhammed, og reaksjonen til Andrine Sæther da de ikke fikk medhold i sitt krav om oppreising etter Se & Hørs reportasje. Nå bør det kanskje nevnes at det var dissens i Høyesterett, og at Se & Hør fikk medhold i sin anke med knappest mulig margin (3 mot 2). Uansett – det er forskjell på å lage en tegning av en fantasifigur, og publisere denne, og å ta fotografier av et bryllup, i en privat sfære, og å publisere dem – det første er noe som har blitt gjort utallige ganger opp gjennom årene, av de fleste statsledere, guder, gudebilder og andre – det andre er noe de fleste vil se på som en krenkelse av privatlivets fred.

Det å vitse om religiøse symboler bør ikke skape noe oppstuss, og i alle fall ikke legge grunnlag for å komme med dødstrusler – disse “kulturforskjellene” er noe jeg ikke klarer å forstå – er virkelig de muslimske landene (som i hovedsak ligger i midtøsten, Afrika og Asia) så “tilbakestående” og lite utviklet? Mitt inntrykk er “ja”, dessverre. Det er stor forskjell på allmennkunnskapen hos en gjennomsnitt bonde fra f.eks. Irak og en fra Norge, f.eks.

Jeg har likevel lyst til å uttale litt mer om denne saken her. Innvandrere som begår drap eller annen voldskriminalitet i Norge får som regel store oppslag i avisene – den senere tid (som i de siste par-tre månedene) så har det vært mange oppslag om spesielt Somaliske innvandrere som har begått voldshandlinger og overgrep, men samtidig så er det en del østeuropere som også gjør det til sport med blind vold på gaten, angriper uskyldige ofre etc. – disse hører vi lite om, da de nok ikke er innvandrere i ordets rette forstand, men folk som har dratt over grensen på “besøk” til Norge.

Uansett – innvandrere har vært mye oppe i media, de siste månedene, og de siste par årene. Som oftes virker sakene som blir slått opp å være det jeg kaller “fullstendig mislykket integrasjon”. Kulturforskjeller som ikke er forenelige med norsk kultur, f.eks. at kvinner har akkurat like rettigheter som menn, og at familie og ære ikke teller i forhold til lov og rett.

Og deri ligger mitt hovedpoeng. For at vi skal klare å få et fungerende felles samfunn, der innvandrere tar del i, og bidrar til det norske samfunn, så må innvandrerne være villig til å integrere seg – for all del, behold deres egen omgangskrets, hold dere til deres egne, behold deres religion – men forsøk å forstå at enkelte tradisjoner og kulturforskjeller må bli igjen i hjemlandet. Det nytter ikke å komme til et nytt land og kreve at alt skal tilpasses ens egen kulturforståelse. Lær dere norsk, gi kvinnene deres lov til å jobbe, om de ønsker det, slutt å se mistenksomt på enhver norsk person som forsøker å komme i kontakt med deres sønner og døtre – forsøk å tilpass dere den nye hverdagen.

Og til norske politikere og beslutningstagere – få på plass skikkelig psykisk ettervern til de innvandrerne og asylsøkerne som kommer hit på humanitært grunnlag – man har sett det flere ganger allerede, at de ofte har større problemer enn de klarer å hanskes med selv, og det får som regel fatale følger, dessverre som oftes for flere enn dem selv.

EDIT: Ser at forskjellige nettaviser i dag har artikler om at regjeringen ønsker å stramme inn asylpolitikken, men at forslaget skaper stor uenighet.Kan jo i denne sammenheng være verdt å få med seg.

Tags: , , , , , , , ,

20 kommentarer Fatal error: Call to undefined function the_flattr_permalink() in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-content/themes/justfiery/single.php on line 30