Dec 12 2008

NAVs websider – er det mulig?

Postet kl.: 12:00 - med følgende tema: IT,meg & mitt,observasjoner,teknologi

 

I dag har jeg altså stanget hodet i tastaturet et par-tre ganger, stirret uforstående på skjermen, og i det hele tatt ristet ganske oppgitt på hodet en rekke ganger.

Jeg har forsøkt å gå inn på NAV.no som arbeidssøker, skjønner du. Og hva er det første som møter meg når jeg logger inn? Jo, jeg må bytte passord. Hvorfor må gudene vite – passordet som jeg brukte for 1 år siden da jeg var innom sist er visst ikke sikkert nok lenger. Jaja, greit, fint, vi bytter passord. Eller… ikke. Neida, for det er jo ikke lov å ha passord med æøå, eller sære tegn som #”%& o.l. må vite! Det er heller ikke lov å bruke noen av de 6 siste passordene som er benyttet på siden! All in the name of “security” forstås. I tillegg må altså passordet byttes hver 90. dag. Er det noen som sa manglende forståelse for brukervennlighet og hvordan brukere fungerer? Er det virkelig ingen hos konsulentfirmaet som har utviklet denne håpløse løsningen som har tenkt at “hey, kanskje folk som hele tiden må tenke på et nytt passord, ikke husker det, og dermed bare skriver det ned et sted?”

Velvel. Etter mye banning så blir nå endelig et nytt passord godtatt, og jeg får logget meg inn. Så må jeg gå igjennom noen steg for å få registrert meg på nytt, etc. etc., og så tenkte jeg at jeg skulle få opp skjema for “Krav om dagpenger” på skjermen. Vel… det ble med forsøket, for å si det sånn. Trykker jeg på linken, så kommer det opp en ny tab, og går jeg inn der, så lyser en fin blank side med NAV-logo mot meg – intet skjema. Greit nok, menyen til venstre peker pent og pyntelig på “Skjemaer”, så jeg tenker med meg selv at “ok, det er sikkert noe muggent med URL’en”, så jeg velger å søke etter “krav om dagpenger” i søkeboksen som er der. Da kommer det opp en fin liten advarsel med at “tjenesten er dessverre midlertidig utilgjengelig”. Hva pokker? Dette er en multimillonkroners side, og de evner altså ikke å klare å ha skjemaene tilgjengelig på web engang. For ikke å snakke om muligheten for å sende inn skjemaene uten å troppe opp med dem på kontoret eller sende dem pr. post. Fylle ut på nett? Nei, FY! Det er jo ikke sikkert! Jeg blir faktisk grundig irritert på dette makkverket av en side, som de garantert har betalt uhorvelige summer for å få snekret sammen.

Nå har jeg ikke testet, men så vidt jeg vet så er det vel fremdeles slik at tjenestene på NAV ikke er tilgjengelig mellom 23.00 og 7.00 eller hva det nå var – da er siden “stengt for vedlikehold” eller hva det nå står. Altså, jeg forstår at de stenger WoW-serverne en natt en gang i uken for vedlikehold – men NAV sine sider? Hallo.

Tags: , , , , , ,

7 kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


7 kommentarer hittil

 1. Knut December 12th, 2008 13:33

  Som arbeidssøker? Er det status for tiden?

 2. Pejyuu December 12th, 2008 14:01

  NAV sine nettsider stenger fortsatt mellom 23:00 og 07:00.

  Idiotisk? Neida…

 3. Shamini December 12th, 2008 14:31

  Joda, det er klart det er logisk at en webside har åpningstider! ..jeg blir så sliten! Siden man må bytte passord “hele tiden” og variere så mye, så husker jeg aldri passordet mitt..

  Shaminis siste ytring: Pakke fra GUMSAN!

 4. PoPSiCLe December 12th, 2008 18:59

  Det stemmer :) Nåværende status er “arbeidssøkende” :) (Eller “mellom jobber” som jeg foretrekker 😉 )

 5. PoPSiCLe December 12th, 2008 19:01

  Indeed. Jeg fikk faktisk svar på min noe krasse epost, i løpet av en og samme dag, det må jeg si er ganske imponerende, men svaret var ikke like imponerende. Jeg skrev vel egentlig en enda krassere epost tilbake, dog med litt utdyping, og forhåpentligvis er det ikke en underbetalt IT-slave (eller kontorslave) som pøser ut standardsvar som tar den for seg neste gang. Vi får se… jeg vurderer å legge epost-tråden ut på bloggen etterhvert :)

 6. SerendipityCat December 12th, 2008 20:10

  Hehe, samme passordhelvete som vi har på jobb. Det er et styr…

  Skjønner godt at du blir frustrert av NAV-sider da. Nesten så de burde tilbudt gratis meditasjonskurs for alle som må ha noe med NAV å gjøre snart?

  SerendipityCats siste ytring: Ja til egne fly for skravlekjerringer!

 7. Sokken December 14th, 2008 20:48

  NAV’s nett tjenester er noe av det minst brukervennlige jeg vet om.
  Ikke minst blir det komplett når du ringer for å spørre om noe ang websidene og får svaret; “Hmm….”

  Sokkens siste ytring: Det er tema jeg ikke kan diskutere

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins