Jun 1 2008

Norge i dag?

Postet kl.: 14:32 - med følgende tema: nyhetsbilde

 

Rumenske sigøynere i KristiansandBildet viser en leir bygget av planker og bygningsavfall et lite stykke utenfor dyreparken i Kristiansand.

Dette melder Dagbladet, og forsøker vel å sjokkere oss med oppslaget. Er jeg den eneste som ikke finner dette oppslaget spesielt sjokkerende?

Sigøynere har alltid fartet rundt i europa. De er som regel ikke spesielt godt likt, da det ofte antas (berettiget eller uberettiget) at de deltar i kriminelle handlinger, og stjeler og ødelegger. Det hender nok at det skjer, jeg regner med at det finnes både gode og dårlige romani (jeg håper jeg ikke bruker ordet feil nå).

Det jeg reagerer på er Dagbladets oppslag – dette er ikke et slumstrøk, satt opp av Norges fattige – dette er en “plankeby” satt opp av besøkende sigøynere, som ikke har lov til å jobbe i Norge, det jeg vet – så vidt jeg husker er det ikke lov å jobbe når man har turistopphold i Norge? Man skal vel faktisk ha arbeidstillatelse for å jobbe. De har selv valgt å reise hit, de har selv valgt å sette opp disse skurene, og som politiet sier, så har de lov å oppholde seg i Norge i 3 måneder. Jeg setter vel kanskje litt mer spørsmålstegn til om de har lov til å sette opp disse skurene der de lyster, men jeg regner med at politiet har tatt dette opp til vurdering.

Nå reagerer politikere, de vil koble inn barnevern og mer, og jeg spør “hvorfor pokker skal dere det?” Barna er vant til dette – de voksne er vant til dette – dette er, om de er sigøynere, helt normalt, og måten de lever på. Hva skal vi blande oss opp i det for? For all del – om noen har lyst til å gi dem jobb, så gjør gjerne det – men dersom de ikke gjør noen nytte for seg, så håper jeg de faktisk blir bedt om å forlate landet når de tre månedene er omme. I mellomtiden må de gjerne fortsette å bygge plankebrakker.

Som en kommentar i en annen blogg sa: “Dersom de hadde slått opp telt, så hadde vel neppe noen reagert”.

Tags: , , , , , ,

1 kommentar Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


1 kommentar hittil

 1. Tone June 2nd, 2008 13:48

  Jeg er så helt enig med deg.
  Det er som journalisten skrev under bilde i artikkelen “gruppa omreisende fra romfolket”
  Det er akuratt det de er, omreisende. De sier at de ønsker å jobbe, men det har jeg ingen tro på. Skulle det være noen som har slike dag til dag arbeid som kan gjøres, ja da er det sikkert noe å satse på, men det er nok ingen som ønsker å ansette og betale arb.giver avgift for noen omreisende personer som ikke blir lenge på hvert sted.
  Gi dem varme dyner fra UFF og la de leve sitt liv i fred.
  Og ja, barna har det fint. Ingen grunn til å bruke ressurser fra barnevernet. De reiser jo snart videre alikevel. Foreldrene deres vokste opp slik de og….

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins