Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::DetermineAllEvaldPosts() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 496

Jul 27 2008

Tilgi henne, for hun aner ikke hva hun babler om…

Postet kl.: 02:10 - med følgende tema: nyhetsbilde,observasjoner

 
Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::EvalContent() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 213

Nina Karin Monsen - Foto: Einar SolvollNina Karin Monsen - Foto: Einar SolvollHvem er det i dag jeg mener ikke skjønner bæret? Nina Karin Monsen, som i et intervju i Dagbladets Magasinet uttaler seg om den nye ekteskapsloven.

Monsen uttaler seg om kampen mot loven, som hun mener ennå ikke er tapt:

“Kristne forsamlinger, lærere, de fleste ektepar, barnevernsfolk og homofile som tenker annerledes. De er jo heller ikke spurt. Loven bygger ikke på et ønske fra folk, men et ønske fra regjeringen.”

Og som svar på journalistens kommentar om at LLH også ønsker loven velkommen:

“De har bare 2000 medlemmer. Siden partnerskapsloven ble innført i 1993, har bare 3500 mennesker valgtå bli partnere. Dette er en lov for de få. Både Frp og KrF har lovet at dette blir en valgkampsak i 2009.”

Hun er ikke en fan, for å si det slik. Hun mener dette går i mot hva som er naturlig, og hva som er “sannhet” – og sannhet for henne virker å være “mor, far og barn” i en evig harmonisk tilværelse. Hun mener at det slett ikke er mulig for et barn å ha naturlige oppvekstvilkår uten en pappa inni bildet. Jeg tror hun har en overdreven tro på den vestlige levemåten.

Hun er ikke redd for å si hva hun mener, denne dama her – og for all del, det er en god ting. Men når hun går imot en lov som har blitt godkjent, og som så vidt meg bekjent gir lesbiske og homofile par den samme muligheten for å få barn som andre par, så synes jeg hun kanskje kunne valgt en annen kampsak.

Jeg ble først klar over uttalelsene gjennom et innlegg i bloggen til Fredrik Mellem, Sosialdemokrat.no – nå er jeg selv ikke spesielt sosialdemokratisk av meg, og Nine Karin Monsen vet visst ikke helt hvor hun er på det politiske treet selv, siden hun har flydd litt mellom forskjellige politiske partier i løpet av sin karriere.

Det som får meg til å stusse litt er at hun er statsstipendiat, dette kun i egenskap av sin stilling som “rikssynser” – hun har ikke noen doktorgrad, avhandlingen hennes ble ikke antatt, og hun valgte å ikke benytte seg av muligheten UiO gav henne til å levere på nytt etter et halvt år.

Det er skummelt når slike mennesker får stå frem i det offentlige rom – ikke fordi de ikke skal få si sine meninger, men fordi de får med seg en rekke mennesker kun i sin kraft som intervjuobjekt – det er dessverre engang slik at mange mennesker er lettpåvirkelige, og de som får uttalt seg i det offentlige rom, særlig i aviser og på TV, har automatisk en styrke i sine utsagn som “går rett hjem”. Dessverre.

Selv er jeg for den nye ekteskapsloven – jeg kunne dog tenke meg at lesbiske og homofile par kanskje fikk en oppfordring, når de søker om å få kunstig befruktning, om å adoptere i stedet – det er såpass mange barn rundt om i verden som kunne trengt et nytt hjem.

5 kommentarer Fatal error: Call to undefined function the_flattr_permalink() in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-content/themes/justfiery/single.php on line 30