Jul 27 2008

Tilgi henne, for hun aner ikke hva hun babler om…

Postet kl.: 02:10 - med følgende tema: nyhetsbilde,observasjoner

 

Nina Karin Monsen - Foto: Einar SolvollNina Karin Monsen - Foto: Einar SolvollHvem er det i dag jeg mener ikke skjønner bæret? Nina Karin Monsen, som i et intervju i Dagbladets Magasinet uttaler seg om den nye ekteskapsloven.

Monsen uttaler seg om kampen mot loven, som hun mener ennå ikke er tapt:

“Kristne forsamlinger, lærere, de fleste ektepar, barnevernsfolk og homofile som tenker annerledes. De er jo heller ikke spurt. Loven bygger ikke på et ønske fra folk, men et ønske fra regjeringen.”

Og som svar på journalistens kommentar om at LLH også ønsker loven velkommen:

“De har bare 2000 medlemmer. Siden partnerskapsloven ble innført i 1993, har bare 3500 mennesker valgtå bli partnere. Dette er en lov for de få. Både Frp og KrF har lovet at dette blir en valgkampsak i 2009.”

Hun er ikke en fan, for å si det slik. Hun mener dette går i mot hva som er naturlig, og hva som er “sannhet” – og sannhet for henne virker å være “mor, far og barn” i en evig harmonisk tilværelse. Hun mener at det slett ikke er mulig for et barn å ha naturlige oppvekstvilkår uten en pappa inni bildet. Jeg tror hun har en overdreven tro på den vestlige levemåten.

Hun er ikke redd for å si hva hun mener, denne dama her – og for all del, det er en god ting. Men når hun går imot en lov som har blitt godkjent, og som så vidt meg bekjent gir lesbiske og homofile par den samme muligheten for å få barn som andre par, så synes jeg hun kanskje kunne valgt en annen kampsak.

Jeg ble først klar over uttalelsene gjennom et innlegg i bloggen til Fredrik Mellem, Sosialdemokrat.no – nå er jeg selv ikke spesielt sosialdemokratisk av meg, og Nine Karin Monsen vet visst ikke helt hvor hun er på det politiske treet selv, siden hun har flydd litt mellom forskjellige politiske partier i løpet av sin karriere.

Det som får meg til å stusse litt er at hun er statsstipendiat, dette kun i egenskap av sin stilling som “rikssynser” – hun har ikke noen doktorgrad, avhandlingen hennes ble ikke antatt, og hun valgte å ikke benytte seg av muligheten UiO gav henne til å levere på nytt etter et halvt år.

Det er skummelt når slike mennesker får stå frem i det offentlige rom – ikke fordi de ikke skal få si sine meninger, men fordi de får med seg en rekke mennesker kun i sin kraft som intervjuobjekt – det er dessverre engang slik at mange mennesker er lettpåvirkelige, og de som får uttalt seg i det offentlige rom, særlig i aviser og på TV, har automatisk en styrke i sine utsagn som “går rett hjem”. Dessverre.

Selv er jeg for den nye ekteskapsloven – jeg kunne dog tenke meg at lesbiske og homofile par kanskje fikk en oppfordring, når de søker om å få kunstig befruktning, om å adoptere i stedet – det er såpass mange barn rundt om i verden som kunne trengt et nytt hjem.

5 kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


5 kommentarer hittil

 1. Maria July 29th, 2008 17:02

  Vet ikke hvor tilgivelig det er jeg… Men som vanlig, la nå folk (de homofile og lesbiske i dette tilfellet) få holde på uten at bedrevitere (hun er jo ikke det engang, ikke på papiret heller) skal blande seg inn!

  Marias siste ytring: Jan Thomas, the sugar daddy – del 2

 2. Bjørn Smestad September 21st, 2008 00:45

  Jeg er ikke sikker på at du har rett i at Monsen får mange mennesker med seg. Til det har hun for ekstreme standpunkter. For eksempel påstår hun stadig vekk at heterofiles ekteskap endrer karakter ved denne nye loven – men alle heterofile ektepar jeg har snakket om, sier at de vil oppfatte sitt ekteskap på nøyaktig samme måte før og etter 1. januar…

  Slik sett tror jeg KrF og FrPs strategi i Stortinget var mer fornuftig – de kjørte hovedsakelig på at de mente at loven var for dårlig forberedt.

  Bjørn Smestads siste ytring: Nina Karin Monsen om ekteskapsloven

 3. PoPSiCLe September 21st, 2008 13:19

  Du forutsetter at folk faktisk sjekker hva hun står for, og ikke bare leser et, eller kanskje et par intervjuer. Folk er dumme. De følger som regel andre og deres synspunkter, særlig dersom det er en “kjent” person (kjent i denne sammenheng vil f.eks. være en som faktisk blir intervjuet om saken). Dersom personen i tillegg innehar en del av de samme verdisynene som de som leser, så får hun gjerne haleheng.

  Selvsagt håper jeg at folk oppfatter henne som en ekstremist, men jeg har dessverre mine tvil.

 4. Bjørn Smestad September 21st, 2008 14:41

  Jada, det kan godt hende at jeg er overoptimistisk. Men hun har en tendens til å flette inn noen veldig ekstreme synspunkter som jeg tror støter flere vekk enn de lokker.

  For eksempel: Hun har hevdet at heterofile kommer til å slutte å gifte seg på grunn av ekteskapsloven. Hun kaller statsministerens familie “dysfunksjonell”. Hun mener at det går en linje fra ekteskapsloven til nazi-Tyskland.

  Andre i diskusjonen har påstått at ekteskapsloven i neste omgang vil bli endret for å åpne for at pedofile kan gifte seg med barn… I tillegg er det jo en del som lyser av hat mot homofile bare de åpner munnen.

  Jeg tror at Monsen og andre har gjort det vanskelig for “moderate” ekteskapslovmotstandere å nå fram med sine argumenter.

  Uansett tror jeg at argumenter fra “kjendiser” i det lange løp spiller liten rolle i forhold til den virkningen det har at de aller fleste etter hvert har homofile venner og bekjente, og dermed får bedre bakgrunn for egne meninger…

  Bjørn Smestads siste ytring: Nina Karin Monsen om ekteskapsloven

 5. PoPSiCLe September 21st, 2008 15:11

  Enig der. Idioti og erkekonservatisme ser altfor ofte ut til å gå hånd i hånd. Og enkelte av uttalelsene til Monsen er så ekstreme at de ikke engang burde fått komme på trykk, både for hennes egen del og vi som leser.

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins