Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::DetermineAllEvaldPosts() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 496

Sep 6 2008

Uskyldig dømt?

Postet kl.: 19:41 - med følgende tema: nyhetsbilde

 
Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::EvalContent() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 213

Viggo Kristiansen i Ila fengsel - Foto: Eivind PedersenViggo Kristiansen i Ila fengsel - Foto: Eivind PedersenViggo Kristiansen har de siste par dagene versert i media, da hans nye advokat Sigurd Klomsæt har begjært saken gjenopptatt.

(Les hele begjæringen her – OBS! .doc-filformat).

Viggo Kristiansen har aldri tilstått. Han har hele tiden hevdet han er uskyldig, og slik saken har blitt fremstilt i media de siste dagene, samt i begjæringen til Klomsæt, så tyder flere ting på at saken mot Kristiansen var forhåndsdømt, både av media og til en viss grad av påtalemyndigheten.

Det har fremkommet påstander om at enkelte bevis ikke ble etterforsket, samt at bl.a. en mobiltelefon som skulle plassere Kristiansen i nærheten av åstedet ikke kunne benyttes mot den angjeldende basestasjonen før den befant seg mange hundre meter unna.

Det var, slik saken blir fremstilt, faktisk ingen fysiske bevis overhodet som knyttet Kristiansen til åstedet, kun Jan Helge Andersens tilståelse og implikasjon av Kristiansen har bidratt til å avgjøre skyldsspørsmålet.

Flere andre bloggere har skrevet om saken, med varierende grad av partiskhet, og kommentarene i de forskjellige postene er til dels sterkt preget av følelser. Selvsagt er det normalt å føle sterkt i en sak som denne – dette er vel utvilsomt et av de grusomste drapene som har skjedd i Norge i nyere tid. Samtidig blir det feil når f.eks. moren til Lena Sløgedal Paulsen, Klara Sløgedal går ut og sier følgende:

- Jeg er sterk motstander av at man i det hele tatt forsøker å få saken gjenopptatt. Saken har vært og er en enorm påkjenning for oss pårørende. At saken igjen blir aktualisert, blir en ytterligere stor belastning.

og

- Sorgen og savnet etter Lena er fortsatt som et åpent sår. Etter mitt syn er det ingen tvil om at rett mann er dømt. Saken har tross alt vært behandlet i to rettsinstanser.

Man skjønner så klart at dette er vondt for foreldrene til de drepte jentene, men dersom feil mann er dømt, så er det jo fremdeles en drapsmann der ute – samt at det også må være en ekstrem belastning for Kristiansen – dersom han er feilaktig dømt.

Det er så klart enkelte ting som taler mot Kristiansen – bl.a. har det blitt poengtert at han virket følelseskald i retten, samt at han har brukt lang tid på å forsøke å få saken gjenopptatt. Kristiansens forklaring på det siste er at det har tatt lang tid å fordøye saken, og at han mener han i stor grad ble dømt på følelser, og at det dermed kan være greit å la saken bero noe tid før en evt. gjenopptakelse.
Faksimile: DagbladetFaksimile: DagbladetFølesesregisteret er forskjellig – enkelte har poengtert at Kristiansens oppførsel i retten tyder på psykopatiske trekk – for all del, det er en mulig forklaring.

Jeg tror dette kan bli en interessant sak, dersom den blir gjenopptatt – vi kan risikere å ha enda et justismord i saken om Baneheia-drapene, dersom bevisførselen viser seg å være mangelfull. Jeg kommer i alle fall til å følge saken videre i media, så får vi håpe at de kanskje denne gangen velger en litt mer nøytral vinkling enn da menneskejakten pågikk for fullt like etter at drapet ble kjent.

 

Tags: , , , , , , , , ,

52 kommentarer Fatal error: Call to undefined function the_flattr_permalink() in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-content/themes/justfiery/single.php on line 30