Mar 9 2009

Filmanmeldelse: Watchmen

Postet kl.: 17:16 - med følgende tema: underholdning

 

Terningkast 5Sist fredag var jeg på kino på Watchmen-premieren. Ettersom jeg dessverre hadde skummet igjennom Inger Merete Hobbelstads anmeldelse i Dagbladet så var jeg litt skeptisk – jeg burde visst bedre. Hobbelstad ga filmen en 3er på terningen, og når man leser hennes anmeldelse, så får man egentlig følelsen av at dama for det første ikke har lest serien, og for det andre ikke har skjønt budskapet og virkemidlene. En bedre anmeldelse kan man lese i Dagsavisen, ført i pennen av Espen Svenningsen Rambøl – en person det virker som har både lest og forstått tegneserien før han så filmen.

Kritikk som at filmen blir for “intern” og følger serien for slavisk blir egentlig bare tåpelig – det blir litt som argumentene som kom da noen skulle lage film av Ringenes Herre for noen år siden – som de fleste husker ble det bra resultater av det, både på tross av og på grunn av kritikken som kom.
Who watches the Watchmen...Who watches the Watchmen...Watchmen er, etter min mening, en veldig bra film, og jeg tror nok jeg hadde fått ganske mye utav den selv om jeg ikke hadde lest tegneserien. Min samboer var med og så filmen, og hun har overhodet ikke noe forhold til Alan Moore eller serien, og hun likte også filmen. Det å melde at filmen “går på trynet” hvert 10ende minutt (ref. Hobbelstad) blir litt meningsløst, egentlig, uten å utdype hva det er som ikke fungerer. Selv mener jeg Snyder har klart å få til en meget bra filmatisering av serien, og at han har tatt vare på de tingene som var episke, og heller fjernet småting som ikke var like nødvendige. Et par små omskrivinger er gjort, så klart, men ingenting er endret i den grad at det påvirker selve historien.

Det eneste som forringet opplevelsen var en del “tullinger” i salen – dessverre, må jeg vel si – som f.eks. fikk små latterutbrudd hver gang den blå penisen til Dr. Manhatten viste seg på skjermen… det sier vel egentlig alt om den mentale alderen…

Watchmen er en flott film, og en flott filmatisering – IMDBs brukere har foreløpig gitt den et snitt på 8.3/10, noe som gir den en foreløpig plassering på #132 på Topp 250-listen. Godt fortjent, spør du meg!

Tags: , , ,

3 kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


3 kommentarer hittil

 1. MissPop March 19th, 2009 05:12

  Hei, jeg kunne ikke vært mer enig. Ble veldig overrasket over at så mange anmeldere ikke tok dem, men så har de jo rett til egne meninger. Bra du pimper filmen 😉

  MissPops siste ytring: “Talk and Die” – Natasha Richardson

 2. Ståle May 3rd, 2009 10:46

  Hadde heller ikke noe forhold til tegneserien da jeg så denne, men det gjorde jo ingenting. Man har da kulturell kompetanse av ymse slag. Dette her var faktiskt veldig bra saker, og håper på oppfølgere. Interessant unvivers.

 3. PoPSiCLe May 3rd, 2009 11:04

  Jeg håper virkelig ikke det kommer noen form for oppfølgere. Filmen har tatt for seg serien, og den er ferdig. Kommentaren til samfunnet er ferdig, den har nådd sitt mål.

  Såfremt ikke Alan Moore plutselig finner ut at han skal plukke opp igjen Watchmen, og lage mer (noe jeg virkelig, virkelig tviler på, Moore har integritet, og har heller ikke behov for “lettjente penger”) så tviler jeg som sagt på at det blir noen oppfølgere, rett og slett fordi det ikke er noe materiale å lage oppfølgere av.

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins