Feb 28 2009

Hvor dum må man være for å være fanatisk religiøs?

Postet kl.: 08:03 - med følgende tema: nyhetsbilde,religion

 

Grunnen til den noe plumpe overskriften finner du hos Aftenposten: Karas foreldre ba og lot henne dø.

Saken det gjelder er altså det at 11 år gamle Kara døde fordi foreldrene mente at sykdommen var en test, og det å ta henne med til lege ville være å vise seg svake i troen, og gi etter for Satans innflytelse.

Bønn etter bønn hjalp lite, og til slutt tok altså jentens tante tak og ringte politiet, som fikk rekvirert ambulanse, men den kom altså dessverre for sent. Jenta døde av diabetes, som overhodet ikke lenger er å regne som en dødelig sykdom så lenge man får medisin (insulin) – jenta kunne vært i fin form i dag, riktignok med en kronisk sykdom, men ikke noe veldig alvorlig.

I stedet er hun død, rett og slett fordi foreldrene er ignorante, uopplyste, religiøse idioter. Ja, jeg kaller dem idioter. Fanatikere. Hva du enn velger å kalle det. Det å oppføre seg på denne måten burde være kvalitativt til dødsstraff i “the land of the free”. Men slik er det nå engang ikke.

For de religiøse sekters og fanatikeres hjemland, USA, har faktisk lagt inn lover som beskytter foreldre som velger å basere seg på bønn, fremfor legevitenskap. Jeg blir så eitrandes forbanna, innimellom. Det er faktisk vanskelig å tenke seg at USA er et av verdens ledende land innenfor teknologi og hjernekraft, for når man ser på hva som begås av de religiøst fanatiske menneskene som også befinner seg i landet, så lurer man ofte på hvor i all verden de intelligente amerikanerne gjemmer seg. Kreasjonisme som alternativ opprinnelseslære på skolen, bønn og avlat i stedet for legevitenskap, obskure sekter og merkelige lover som beskytter de som helt klart gjør ting som overhodet ikke er til barnas beste – om det nå er av religiøs overbevisning eller bare ren idioti.

Jeg blir oppgitt, rett og slett.

Men jeg blir stadig mer overbevist om at religion er noe av det verste menneskeheten har oppfunnet noen gang…

Tags: , , , , , , , , ,

3 kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


3 kommentarer hittil

 1. Mytteristen February 28th, 2009 12:07

  Religion er gift.

  Og ansvarlig for så ufattelig store mengder lidelse. Den er også en knakende kjekk unnnskyldning for å oppføre seg som idioter – “men det står jo skrevet” osv. I religionens navn kan du f.eks banke unger og kjerring, eller som i ditt eksempel – la sitt barn dø.

  Religion er farligere enn noe våpen.

  Mytteristens siste ytring: Keep me in the dark

 2. galfisk February 28th, 2009 15:59

  Jeg begynner å bli like bekymret for de gale ateistfundamentalistene der ute.

  galfisks siste ytring: Røverhistorier

 3. Tula March 5th, 2009 13:39

  Kan kun si en ting til dette her…
  UFF

  Tulas siste ytring: Possibly the best song ever made

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins