Feb 6 2009

NAV – inkompetanse og sendrektighet

Postet kl.: 07:28 - med følgende tema: meg & mitt

 

Velvel. 12. desember i fjor leverte jeg inn en søknad om dagpenger, ettersom jeg var uten jobb, arbeidssøkende, og trengte noe å leve av. For et par dager siden, ca. 4. februar, fikk jeg svar tilsendt i posten: “Din søknad om dagpenger, levert 12.12.08 er avslått”.

Begrunnelsen? At jeg ikke var å regne som “reell arbeidssøker”, med referanse til et par paragrafer i Trygdeloven. Jotakk, NAV, jeg vet jeg har fysiske begrensinger på hvilke typer arbeid jeg kan ta – derfra til å si at jeg ikke er “reell arbeidssøker” viser bare hvor firkantet systemet kan være.

Det morsomste med det hele var jo at jeg faktisk var ærlig i søknaden, og skrev hvilke begrensinger jeg hadde – etter råd fra konsulenten hos NAV. Da jeg spurte om de trengte mer informasjon, bl.a. legeerklæringer (noe de egentlig bør ha i systemet, siden jeg har vært igjennom kværna før), så sa han at nei, det burde gå bra, og at dersom de trengte mer dokumentasjon, så ville de etterspørre dette. Vel, jeg har ikke hørt noenting fra NAV jeg, i den perioden jeg har ventet på vedtaket. Ikke et ord. De har brukt nesten 2 måneder på å fortelle meg at jeg ikke er berettiget til støtte!

Jeg blir så eitrandes forbanna på inkompetente saksbehandlere, lang ventetid på svar (merk at jeg har 6 ukers klagefrist – jeg lurer på hva beskjeden blir om jeg går over den tiden, og unnskylder det med “beklager, jeg er så opptatt og overarbeidet for tiden, så jeg har rett og slett ikke hatt tid…”), samt fullstendig mangel på kommunikasjon mellom NAV og meg i perioden. Merk at jeg har tatt kontakt med NAV for å høre hva som skjer, og om de trengte mer dokumentasjon, og alt jeg fikk tilbake var et standardsvar om at “ting kunne dessverre ta noe mer tid enn de ønsket, og at gjeldende behandlingstid var på mellom 6 og 7 uker”.

Forbanna? Jeg? Neida…

Tags: , , , , , , ,

12 kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


12 kommentarer hittil

 1. ~SerendipityCat~ February 6th, 2009 19:48

  Stakkars deg sier jeg bare… Dette er ikke lett altså!!

  Betyr det f.eks. at om min veldig allergiske mann ble arbeidssøker og fikk tilbud om en jobb som hestepasser av NAV, ville bli fratatt dagpenger om han av helsemessige årsaker takket nei til jobben?? Det er jo helt sprøtt.

  ~SerendipityCat~s siste ytring: Anbefaling: Gigapix!!

 2. PoPSiCLe February 6th, 2009 21:09

  Vel… svaret på det blir vel “mnja” – altså, han måtte ha vist frem en legeerklæring, vil jeg tro, der det påvises at han er allergisk, og dermed ikke kan ta akkurat den typen jobber, men at han ellers er 100% arbeidsfør.

  Moralen blir: ikke, under noen omstendighet, la en NAV-ansatt komme med “jeg regner med…” eller “joda, dette går bra” uten at du får det skriftlig i minst tre kopier, hvorav den ene følger med en evt. søknad.

  Velvel – jeg gidder ikke ta dette med NAV før jeg har fått både legeerklæringer og fått lest meg opp på både trygdelov samt aktuelle saker. Gretten og sur? Jeg? Aaaaldri…

  Men så kan jeg være en helvetes kverulant også, når jeg bare vil.

 3. ~SerendipityCat~ February 7th, 2009 06:07

  I det minste får du en slags NAV-kompetanse ut av dette da! Vurderer faktisk å danne et selvskap for å hjelpe folk hjemmom NAV-mølla!!

  ~SerendipityCat~s siste ytring: Anbefaling: Gigapix!!

 4. ~SerendipityCat~ February 7th, 2009 06:09

  For det skal jo ikke være sånn, og den enkelte har ikke ressurser til å kjempe kampen mot NAV – vi burde hatt en “taskforce” som bidro i de vanskeligste sakene.

  ~SerendipityCat~s siste ytring: Anbefaling: Gigapix!!

 5. PoPSiCLe February 7th, 2009 06:18

  Så enig, så enig. Dog er jeg stygt redd for at det ville kreve flere heltidsstillinger å få til noe slikt… de vet jo ikke engang hva de driver med internt i systemet.

 6. Pejyuu February 8th, 2009 07:14

  Enten en taskforce for hjelp, eller en erstatning for NAV ;P

  Dog, jeg regner med at førstnevnte er enklest.

 7. ShoeGirl February 11th, 2009 15:03

  Kle deg i et Pin-up Outfit, gjerne en av dem med minst klær – også går du bort til ditt lokale NAV kontor og danser erotisk på alle pultene og gir ALLE en lapdance ..
  Da er det vinn/vinn situasjon, ENTEN;

  a) kaster de penger etter deg

  b) gir de deg dagpenger og mer til for å slutte!

 8. PoPSiCLe February 11th, 2009 22:04

  Skal vi se… jeg ville tro at det blir alternativ c) – de ringer purken eller mennene i hvite frakker og får meg tauet inn… 😉

 9. Tula February 18th, 2009 04:57

  Jeg er i samme mølla nå, men jeg er litt utenfor siden jeg fremdeles er mølla ang å få alle papirene jeg trenger fra tidligere “sjef” jeg da… Nav er et mindre koselig sted å dra til også så gruer meg i grunn ganske bra^^

  Tulas siste ytring: NEWS.. *sigh*

 10. Pål February 19th, 2009 21:10

  Eyyyyyyy…….hva skjedde med solskinnsforholdet du hadde til NAV?

 11. PoPSiCLe February 20th, 2009 00:26

  Det forsvant et eller annet sted på veien mellom inkompetanse, sendrektighet, stupiditet og generell idioti fra NAVs side.

 12. Knut April 3rd, 2009 12:34

  Interessert i å arbeide med et stort og trygt selskap? Selvstendig? uten risiko og investering?
  Ta en titt på min hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins