Dec 17 2010

Datalagringsdirektiv, sier du?

Postet kl.: 22:29 - med følgende tema: debatt,IT,nyhetsbilde,observasjoner,teknologi

 

Det kan virke som det norske folk sover i timen – eller at de rett og slett ikke bryr seg om at styremaktene ønsker å kunne få lov til å overvåke oss enda litt mer. Det typiske argumentet er “jamen, jeg har ingenting å skjule”.

Stopp DLD
Nei, det kan godt hende det stemmer. Men det betyr ikke at du aldri kommer til å ha noe du ønsker at allmennheten ikke skal vite noe om, eller at naboen din, kollegaen din, eller dine foreldre eller barn heller ikke har noe de vil skjule. Det mange bommer på er dette: det å ikke ønske å innføre Datalagringsdirektivet (DLD), betyr ikke at man gjør noe galt!.

Mange har skrevet om dette her før, og jeg har ikke oversikt over hvor mange blogger og leserinnlegg jeg har sett der dette har vært tatt opp.

Noen av de bedre finner dere her:
Børge A. Roum på blogg.forteller.net
Virrvarr har skrevet masse om dette – spesielt: Engasjer deg mot Datalagringsdirektivet og Du bør bruke tiden din på:
Ellers har man andre:
Vox Populi skriver om “Kriminell Frihavn”
Carlchristian.net har en tekst som kan kopieres og brukes på egen blogg: Regjeringen må ta stilling nå – si nei til datalagringsdirektivet!
Joakim Hammerlins sluttappell til arrangementet “Stopp DLD”

Det finnes mange flere, og om du har linker til andre, så må du gjerne poste disse i kommentarfeltet.

Poenget er i alle fall at DLD er et direkte overgrep mot det norske folk – og at det kamufleres med en rekke påstander om at Norge blir en frihavn for kriminelle, at politiet ikke får muligheten til å løse saker, ettersom de ikke lenger får tilgang på bevisene de trenger, etc. – dette har gang på gang blitt motbevist, for ikke å snakke om gjentatte ganger blitt påpekt at politiet bruker for lang tid – når man sitter og ikke krever tilgang til datatrafikk/logger på 8 måneder eller mer, så har man ikke gjort jobben sin.

DLD bidrar til at enda mer informasjon kan komme på avveie. Sannsynligheten for at informasjonen kommer på avveie, er også foruroligende stor – ettersom det i lovforslaget ikke er pålagt noen form for kryptering eller sikker lagring av dette – og staten har gjentatte ganger bevist at de ikke er spesielt flinke til å ivareta individets rett på personvern.

Jeg anbefaler i alle fall å lese de innleggene jeg har linket til over, og sette seg inn i saken – og ikke minst, signere oppropet mot Datalagringsdirektivet, som du kan finner hos Stopp DLD.

Tags: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


4 kommentarer hittil

 1. Gunnar Andreassen December 23rd, 2010 15:03

  Er ikke imot DLD, men du har et poeng: det burde vært krav om sikker lagring etc.

 2. PoPSiCLe December 24th, 2010 22:54

  Vel. Jeg skjønner ikke helt hvordan noen kan stille seg bak DLD slik det foreligger i dag. Det er gjort for dårlige forundersøkelser, det er ikke tatt hensyn til grunnloven, det er heller ikke tatt hensyn til muligheten for misbruk av data som har blitt lagret med bakgrunn i denne loven. Dessverre har dette blitt skjøvet i bakgrunnen, fordi “vi må gjøre vårt for å forhindre alvorlig kriminalitet, både online og i verden forøvrig”. Velvel – jeg tviler på at DLD vil ha noen reell påvirkning på kriminalitetsstatistikken, jeg tror derimot vi vil få flere ikke-relevante treff, dårlig personvern og utviskede linjer mellom de som faktisk har lov til å innhente informasjon, og de som tar seg lov.

 3. Børge / forteller January 22nd, 2011 19:06

  Tusen takk for linken/anbefalingen! :)

  Ville bare tipse deg om at det ser ut til å være noe galt med Flatr-widgeten din.
  Børge / forteller´s last blog post ..Hvorfor det er så viktig å stoppe Datalagringsdirektivet- og hva du kan gjøre

 4. PoPSiCLe January 22nd, 2011 19:12

  Jepp, så dette nå – skal være fikset i løpet av kort tid :) Bare en liten tabbe ang. oppdatering av funds.

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins