Oct 28 2010

Norsk overformynderi

Postet kl.: 15:27 - med følgende tema: debatt,nyhetsbilde,observasjoner

 

VG kunne i går melde at i løpet av vinteren vil en ny lov som forbyr alle under 18 år å spille alle spill hos Norsk Tipping.

Nok et tiltak for å beskytte folk mot seg selv, virker det som. Flere andre har skrevet om dette, både for og imot dette forslaget.

Personlig synes jeg dette er helt bak mål. Dette er kun nok en spiker i kisten for personlig frihet i Norge – litt som da man vedtok forbudet mot bruk av norske kredittkort i spillsammenheng i utlandet.

Det bør være opp til hver enkelt å benytte seg av lovlige tjenester – at jeg i tillegg mener at det statlige spillmonopolet i Norge er en uting er selvsagt ikke noe som skaper formildende omstendigheter her. Jeg mener personlig at statlige monopol sjelden / aldri er en god ting, og jeg føler stadig mer at norske regler for alkohol, tobakk, spill og andre småting som myndighetene trenger å kontrollere i alle henseender begynner å bli litt latterlig.

Selv husker jeg tilbake til ungdomsskolen, og videregående, da jeg og et par-tre kompiser hadde et tippelag gående. Det var ikke snakk om store summer, men det ble spilt system, og vi vant da litt innimellom – vi spilte for gøy, og fordi vi spilte tipping, så var det ikke bare sjansespill, om man fulgte litt med. Det var kun for å ha det morsomt, og vi brukte selvsagt ikke mer penger enn vi hadde råd til å bruke. Jeg skjønner ikke helt hvorfor dette nå skal bli forbudt for folk under 18 år.

Og jeg må også si at jeg heller ikke forstår denne dobbeltmoralen med aldersgrenser i Norge – fra man er 18 kan man kjøre bil, stemme ved alle valg, gifte seg – i bunn og grunn gjøre det meste av ting lovlig; utenom det å kjøpe sprit på polet. Der har man valgt å legge listen til 20 år. Uten noen spesielle rasjonelle grunner. Er det rart man blir litt oppgitt over norske myndigheter?

Tags: , , , , ,

1 kommentar Blogglisten Add to Technorati Favorites

 
 


1 kommentar hittil

  1. Rolf B. October 28th, 2010 18:28

    Nok et forbud snekret sammen av reguleringskåte byråkrater som er enkelt å unngå og ikke rammer som tiltenkt.

    Fordi noen få blir spilleavhengige, får ingen 17-åringer med egen jobb og økonomi lov å kjøpe flaxlodd eller tippe for egne opptjente penger.

    Tror ikke det er Norsk Tipping som er det mest spennende for en spilleavhengig. Tror ikke det blir færre av dem heller.

Legg igjen en kommentar

Dersom du skal komme med tilsvar på en kommentar, så går det an å trykke på "Svar på denne kommentaren"-linken under kommentaren du skal svare på - det gjør at ditt svar kommer direkte under kommentaren du svarer på, i en tråd, noe som gjør det enklere å følge med på diskusjonen.

CommentLuv badge

Arkiv


Kategorier


Link it up!


PS! I Blog You!


WP-plugins