Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::DetermineAllEvaldPosts() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 496

Oct 28 2010

Norsk overformynderi

Postet kl.: 15:27 - med følgende tema: debatt,nyhetsbilde,observasjoner

 
Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method runPHP::EvalContent() should not be called statically in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 213

VG kunne i går melde at i løpet av vinteren vil en ny lov som forbyr alle under 18 år å spille alle spill hos Norsk Tipping.

Nok et tiltak for å beskytte folk mot seg selv, virker det som. Flere andre har skrevet om dette, både for og imot dette forslaget.

Personlig synes jeg dette er helt bak mål. Dette er kun nok en spiker i kisten for personlig frihet i Norge – litt som da man vedtok forbudet mot bruk av norske kredittkort i spillsammenheng i utlandet.

Det bør være opp til hver enkelt å benytte seg av lovlige tjenester – at jeg i tillegg mener at det statlige spillmonopolet i Norge er en uting er selvsagt ikke noe som skaper formildende omstendigheter her. Jeg mener personlig at statlige monopol sjelden / aldri er en god ting, og jeg føler stadig mer at norske regler for alkohol, tobakk, spill og andre småting som myndighetene trenger å kontrollere i alle henseender begynner å bli litt latterlig.

Selv husker jeg tilbake til ungdomsskolen, og videregående, da jeg og et par-tre kompiser hadde et tippelag gående. Det var ikke snakk om store summer, men det ble spilt system, og vi vant da litt innimellom – vi spilte for gøy, og fordi vi spilte tipping, så var det ikke bare sjansespill, om man fulgte litt med. Det var kun for å ha det morsomt, og vi brukte selvsagt ikke mer penger enn vi hadde råd til å bruke. Jeg skjønner ikke helt hvorfor dette nå skal bli forbudt for folk under 18 år.

Og jeg må også si at jeg heller ikke forstår denne dobbeltmoralen med aldersgrenser i Norge – fra man er 18 kan man kjøre bil, stemme ved alle valg, gifte seg – i bunn og grunn gjøre det meste av ting lovlig; utenom det å kjøpe sprit på polet. Der har man valgt å legge listen til 20 år. Uten noen spesielle rasjonelle grunner. Er det rart man blir litt oppgitt over norske myndigheter?

Tags: , , , , ,

1 kommentar Fatal error: Call to undefined function the_flattr_permalink() in /customers/4/2/4/junkfoodjunkie.no/httpd.www/wp-content/themes/justfiery/single.php on line 30